6 idei deosebite pentru transformarea curții tale într-un refugiu plăcut și liniștit

Pe o vreme frumoasă, nu e nimic mai plăcut decât să petreci niște timp în curtea amenajată de tine. Până la urmă, acesta este unul din principalele avantaje atunci când stai la casă. De aceea, vei rata o parte importantă a acestei experiențe dacă nu îți amenajezi și curtea. Ca să faci asta, vei folosi elemente cum ar fi mobilierul de exterior, florile și plantele, aleile și tot felul de decorațiuni.

Inspiră-te din următoarele idei ca să transformi grădina într-un colț liniștit de natură, în care te poți relaxa oricând dorești:

  1. Decorează cu plante artificiale

Plantele artificiale de exterior au două avantaje principale. Primul ar fi faptul că nu au nevoie de întreținere, ceea ce le face perfecte pentru persoanele ocupate. În plus, folosindu-le, vei avea o curte aspectuoasă indiferent de anotimp. Există atât de multe plante artificiale, încât posibilitățile de decorare sunt nenumărate. Spre exemplu, poți folosi diferite tipuri de iarbă artificială ca să evidențiezi o alee cu aspect chic sau să amenajezi un colț care se păstrează verde în orice an.

  1. Adaugă apă

Apa are un efect relaxant și capacitatea de a îmbunătăți semnificativ orice curte. Acest element poate fi folosit într-o diversitate de forme. Dacă bugetul îți permite, poți opta pentru o piscină, care va deveni cu siguranță centrul distracției în zilele de vară. O opțiune la fel de specială este o cadă pentru exterior cu hidromasaj.

Există multe alte opțiuni când vine vorba de integrarea apei în curte sau grădină: de la adăugarea unei mici fântâni arteziene, la crearea unui iaz sau a unei bălți cu pești decorativi, așa cum sunt popularii crapi Koi.

  1. Profită de peisaj

Dacă din casa în care locuiești ai o priveliște frumoasă, merită să faci tot posibilul să te bucuri de ea. Asigură-te că nu o blochezi cu copaci sau garduri. Mai mult, încadrează peisajul cu plante și decorațiuni. Apoi, folosește mobilier de exterior, cum ar fi o bancă sau câteva fotolii, pentru a crea un colț comod de unde să te bucuri de cadrul natural. Dacă te poți așeza pe locuri confortabile, vei petrece mai mult timp în mica ta grădină.

  1.  Ia în calcul o cărare din pietre prin vegetație

Lasă cât mai mult pământ liber, ca să te bucuri de o curte cu aspect cât mai natural.  Evită aleile largi și terasele enorme. Calculează-ți nevoile reale – de exemplu, de cât spațiu are nevoie mobilierul de exterior. Astfel, vei lăsa mai mult loc pentru plante, arbuști și flori. În schimb, poți face o alee din pietre de dimensiuni mari, puse pe iarbă sau gazon. Aceasta va avea un aspect mai discret și va contribui din plin la farmecul curții tale.

  1. Adaugă decorațiuni pentru grădină

Există nenumărate decorațiuni de grădină care pot duce spațiul exterior al casei tale la un alt nivel. Așează-le printre plante, pentru un efect inedit. Alege decorațiuni cu un stil complementar casei tale și fațadei acesteia. Printre opțiuni se numără statuete mici și mari cu animale, insecte, pitici sau făpturi magice, căsuțe pentru păsări, suporturi de ghivece sau clopoței de vânt.

  1. Folosește corpuri de iluminat inedite

Atunci când se lasă seara, ai oportunitatea de a crea o atmosferă deosebită în spațiul tău verde. Folosește corpuri de iluminat cu un stil aparte sau mai puțin comune. Poți opta pentru clasicele felinare de grădină sau pentru un simplu șir de lumini. Totodată, poți alege ca lumina să se afle în centrul atenției sau poți să folosești spoturi discrete, care accentuează diferite zone ale curții, cum ar fi o bancă sau o decorațiune.