Tot ce trebuie sa stii despre sediul social

Daca te intereseaza sa iti deschizi o firma, atunci sigur stii deja ca legea te obliga sa declari un sediu social in momentul in care o infiintezi.

Ce este de fapt sediul social si ce trebuie sa stii despre acesta? Te invit sa parcurgi urmatorul articol pentru a fi in tema in legatura cu acest subiect.

Sediul social, de stiut!

Prin sediul social nu ne referim la altceva decat la adresa pe care este inregistrata o firma, o societate. Atentie! Este foarte important ca acesata sa apartina unui imobil. Nu este suficient deci sa apartina unui teren, nu este o varianta. La adresa inregistrata sunt practic trimise documentele aferente firmei in cauza.

Unde poti infiinta un sediu social? Daca te intereseaza sa afli informatii despre optiunile de gazduire sediu social, afla ca acesta poate fi reprezentat de un birou inchiriat, localizat intr-un spatiu comercial. O alta varianta este un co-working hub, adica un loc in care exista mai multe puncte de lucru, respectiv sedii sociale.

Exista si posibilitatea unui contract de comodat, adica atunci cand folosesti proprietatea personala a ta, respectiv a unui asociat al firmei, cu scopul de sediu social. Nu in cele din urma, o varianta ar mai fi un apartament care se afla intr-un bloc de locuinte.

Spre ce ar trebui sa te orientezi? Ei bine, fiecare tip dintre cele mai sus mentionate vine la pachet cu avantajele si dezavantajele sale. Ma refer aici la tot procesul, incepand de la intocmirea documentelor si pana iei spatiul respectiv in folosinta, inclusiv dupa.

Ce presupune gazduirea sediului social? Aceasta reprezinta o solutie pe care o pun la dispozitie firme specializate in astfel de servicii precum AxA Cont. Fie ca situatia impune identificarea rapida a unui sediu pentru a putea incepe activitatea, fie ca este necesara schimbarea sediului social actual, totul se desfasoara mai rapid si simplu cand ai la indemana ajutor specializat. Timpul de procesare a documentelor care sunt necesare pentru a fi depuse la ONRC este astfel considerabil redus.

Gazduirea vizeaza asadar persoanele care in realitate nu necesita un sediu fizic, desi legea obliga la unul. Un sediu social inseamna timp si bani cheltuiti. Prin gazduire aceasta problema este eficient rezolvata.

Se stabileste un sediu in biroul unui avocat, respectiv intr-un cabinet de avocatura. Iata o solutie pe are o au SRL-urile. Desi este calea ideala de a te scuti de plata unui sediu propriu zis, exista o problema. Este destul de dificil sa gasesti seriozitate vizavi de cei care ofera servicii de gazduire. Exista desigur si firme serioase, recunoscute pentru increderea demonstrata. Un exemplu este AxACont.ro, la care vei gasi si alte servicii avantajoase, incepand de la infiintarea propriu zisa a firmei si pana la administrarea ei ulterioara.

Această opțiune este dintre cele mai eficiente, iar singura problemă pe care unele companii o întâlnesc este lipsa de seriozitate a celor care oferă serviciul de găzduire atunci când vine vorba de trimiterea corespondenței.