De ce sa alegi vata minerala de la Cronos Grup?

O bună izolare termică și fonică a construcțiilor este utilă și extrem de eficientă pentru a reduce costurile de întreținere a spațiilor și a asigura confortul necesar în interior.

Pentru a se obține rezultatele dorite este nevoie întotdeauna de produse de cea mai bună calitate, precum vata minerala de la Cronos Grup  și de experința necesară pentru a alege și a pune în operă cele mai bune soluții.

Apelarea la cele mai rentabile variante de izolare termică la interior sau la exterior ar trebui să fie o preocupare pentru orice proiect, fie că este vorba despre unul care vizează un imobil deja existent sau unul care urmează să fie construit. Evoluția materialelor, a tehnologiilor folosite pentru producerea lor și a soluțiilor tehnice disponibile în zilele noastre contribuie decisiv în creșterea șansei de a realiza lucrări de calitate superioară.

De ce să alegeți varianta de izolații termice cu vată minerală?

În principal există două tipuri de vată minerală, respectiv vată minerală de sticlă și vată minerală bazaltică, ce sunt folosite de ani bun pentru izolarea termică și fonică a constucțiilor civile și industriale. Variantele aflate în oferta producătorilor sunt mereu îmbunătățile și adaptate nevoilor și exigențelor din ce în ce mai mari ale standardelor din zilele noastre.

În funcție de proiecte și de caracteristici, cele doua tipuri de vată minerală au destinații specifice. Datorită rentabilității și proprietăților extraordinare, ele sunt mereu preferate ca soluții în proiectele în care se dorește cea mai bună izolare termică și fonică. Raportul calitate/preț foarte bun este un alt criteriu extrem de important în decizia de achiziție. Atât în varianta sul, cât și în cea placă, pot fi folosite pentru izolarea întregii construcții, de la pereți și fațade, până la subsoluri, acoperișuri și podele.

Iată care sunt principalele motive pentru care să alegeți varianta de izolațiile cu vată minerală:

  • reprezintă o foarte bună soluție de izolație termică și fonică;
  • sunt ignifuge, ceea ce înseamnă că nu întrețin focul în caz de izbucnire a unui incendiu;
  • au o conductivitate termică foarte bună;
  • în varianta fără aditivi sau formaldehide reprezintă o metodă de izolație ecologică, ce nu afectează sănătatea oamenilor sau a altor forme de viață;
  • este permeabilă la vaporii de apă, ceea ce înseamnă că lasă peretele să respire și împiedică formarea condensul și a  mucegaiului;
  • prețul de achiziție este foarte avantajos;
  • asigură maximum de confort în orice anotimp, reducând considerabil costurile de întreținere pe periodele mai reci.

Alegerea unei variante de izolație cât mai eficiente este o soluție foarte importantă pentru a asigura condițiile dorite și a rentabiliza costurile implicate de administrarea unui imobil sau a unei construcții industriale. Sistemele de izolații termice bine puse la punct pot reduce cheltuielile cu până la 50%.

Pentru a vă bucura din plin de avantajele oferite de izolarea unei construcții, este foarte important să se realizeze un proiect cât mai bun încă de la început sau să recurgeți la o lucrare de reamenajare cât mai adecvată. La fel de important este să alegeți o firmă care să se ocupe de execuția unor lucrări de cea mai bună calitate, conform unui plan cât mai potrivit. Chiar dacă  uneori alegerea unor soluții cât mai eficiente implică costuri mai mari, în timp veți constata că investiția a meritat efortul.

Un proiect complet și complex, care să includă toate zonele cu pierderi termice mai mari și să asigure o izolație cât mai bună, reprezintă cea mai înțeleaptă soluție la care să recurgeți. Acesta trebuie să implice fundatia casei, de unde nu poate lipsi, pereții exteriori și interiori, podul sau mansarda, dacă este cazul, și acoperișul.

Pentru a efectua lucrării de izolare performante trebuie să folosiți nu doar vată minerală de grosimea și coeficienții potriviți,  cât și accesorii, precum dibluri, plasă de armare, masă de soclu, profile de soclu, profile de contact cu tâmplăria, profile cu picurator etc. cât mai bune. Și nu omiteți faptul că, oricât de bună ar fi izolația cu vată minerală, pentru a reduce transferul termic, la fel de important este și ca tâmplăria, restul amenajărilor și îmbinările să fie de calitate.

Dacă doriți o variantă cât mai bună, cu durabilitate, alegeți mereu cele mai bune materiale și soluții disponibile pe piață, chiar dacă prețul este unul mai mare. Acest gen de izolație nu este și nu trebuie să fie o lucrare pe care o efectuați frecvent și trebuie să acorați o atenție sporită variantei de început.

În magazinul online cronosgrup.ro găsiți numeroase variante de materiale de construcți și vată minerală pentru a realiza cele mai rentabile proiecte de izolatii termice și fonice, care sa fie de calitate foarte bună și în cel mai bun raport performanță/cost.