Cauti rame de ochelari pentru copii rezistente?

O adevarata provocare pentru cei care au copii cu afectiuni de vedere ce impun purtarea ochelarilor este gasirea unor rame suficient de rezistente si confortabile. Se intampla deseori in cazul celor cu copii foarte activi sau care practica diverse sporturi, desi nu ies din ecuatie nici copiii linistiti – mici accidente se pot intampla oricum. Un adult stie asta deja.

La ora actuala piata abunda in tot felul de oferte ce vizeaza rame ochelari copii. In timp ce unii urmaresc ca pretul acestora sa fie unul cat mai mic, altii cauta din rasputeri sa gaseasca ceva calitativ, rezistent, durabil. Poate deveni destul de epuizanta sarcina de a cauta rame de ochelari, mai ales atunci cand deja este a 2, a 3 oara cand este realizata o astfel de cautare.

Dificil, dar nu imposibil, oricine poate investi intr-o pereche de rame rezistente, atat timp cat isi aloca un timp suficient cautarii acestora. Desi numeroase magazine se lauda cu produse durabile si inalt calitative, practica dovedeste de multe ori contrariul.

Exista o concurenta acerba intre magazinele online pentru cele mai ieftine si slab calitative produse care vor creste vanzarile prin volum.

Ramele ochelarilor pentru copii – provocarea parintilor

In timp ce parintii cauta rame de ochelari care sa nu se rupa atat de usor, copiii nu sunt in general foarte preocupati de acest aspect. O rama rezistenta trebuie sa vina la pachet si cu alte calitati precum confortul si o purtare usoara.

Rezistenta lor in timp este redata insa numai partial de materialul din care sunt confectionate. Da, este principalul factor ce determina acest aspect, insa conteaza si grija manifestata fata de rame. Din metal sau din plastic, ochelarii pot rezista la fel de bine cu putina atentie din partea purtatorilor. O astfel de alegere trebuie facuta insa si in functie de varsta copilului.

De exemplu, varianta de metal este mai degraba potrivita pentru cei cu varste mai mari, care deja sunt mai responsabili cand vine vorba despre lucrurile personale, deci si de ochelari. Confectionate din aliaje diverse sau otel, intr-o paleta cromatica variata, acestea sunt deci o optiune excelenta pentru scolari si nu pentru cei mai mici. Un avantaj il prezinta modelele cu permita de silicon in zona nasului pentru ca sunt mai confortabili si totodata permit o reglare eficienta a acestora pe nas. Sa nu pierdem din vedere ca toti copii sunt in crestere. Mare atentie trebuie acordata si modului in care bratele se imbina cu partea lentilelor. Un grad de deschidere optim, de pana la 90 grade este ideal, poate fi chiar in completare cu flexul, o deschidere suplimentara de 20 grade.

Varianta din polimeri din plastic este mai degraba o recomandare pentru categoriile mai mici de varsta, insa nu doar pentru acestia. Un plastic suficient de calitativ, precum varianta antialergica, de exemplu, permit o deschidere suficient de mare a articulatiei bratului, dar si o fixare optima, cu risc minim de rupere. Astfel de optiuni sunt disponibile in cadrul unor magazine de profil precum Ochelaridecopii.ro, unde diversitatea variantelor disponibile fac orice alegere mai simpla si usoara pentru parinti.