Panouri solare de la EcoDrill – avantaje la utilizare

Pentru cei care constientizeaza avantajele financiare pe care le pot avea alegand sa profite de energia solara, panourile sunt o solutie inteligenta si la indemana. Costurile pe care le presupune utilizarea acestora sunt minime, ceea ce este convenabil.

Panourile solare termice sunt o optiune moderna si benefica pentru cei care doresc sa asigure incalzirea apei menajere pe o alta cale decat cea clasica. Atentia unui public roman tot mai mare se indreapta catre aceste sisteme, oferite si de specialistii Ecodrill pe site-ul Ecodrillforaje.ro, ce reusesc sa asigure aproximativ  60 – 80% din necesarul de apa calda pe perioada iernii si necesarul total in timpul verii.

Acestea sunt eficiente atat in ceea ce priveste incalzirea apei calde menajere, cat si preincalzirea agentului termic.

Avantaje la utilizarea panourilor solare

Inainte de toate merita amintit faptul ca optand pentru panouri solare, beneficiarii asigura costuri reduse de energie in ceea ce priveste incalzirea, alaturi de necesarul de apa calda menajera. Sunt utilitati ce pot ajunge lunar la sume costisitoare cand modul de alimentare cu electricitate este cel clasic. Cheltuielile scad insa considerabil atunci cand aceasta solutie economica este imbratisata.

Odata cu instalarea acestor sisteme, proprietarii de locuinte beneficiaza de confort interior sporit. Acestia stiu ca asigura termperaturile dorite in casa, iar ventilatia si umiditatea sunt de asemenea echilibrate.

De asemenea, te poti orienta spre panouri solare daca esti dintre cei ce respecta si doresc sa contribuie la protejarea mediului inconjurator. Cu astfel de sisteme stii ca reduci din emisiile de noxe, deci iti faci partea.

De mentionat sunt si avantajele pe care o astfel de alegere le aduce din punct de vedere al izolatiei. Acolo unde exista panouri solare, temperatura la nivelul acoperisului va fi una mai scazuta comparativ cu a celor care nu dispun de ele. Totodata, pe timp de noapte, sunt favorizate pierderile de caldura intr-un procent mult mai scazut.

Tipuri de panuri solare la EcoDrill

Daca te intereseaza sa montezi panouri solare termice prin acesti specialisti, poti avea in vedere doua optiuni – panourile cu tuburi vidate si cele cu tuburi plate. Fiecare dintre tuburi sunt pozitionate paralel, la randul lor dispunand de cate un tub interior din sticla. Este asigurat un spatiu vid intre aceastea. In cazul solutiilor propuse aici, materialul tubului interior prezinta capacitatea de absorbtie, agentul termic circuland prin tuburi de cupru.

Motivul pentru care aceste sisteme sunt prevazute cu acest vid este unul bine determinat – de a  creste la maximum randamentul obtinut, fara a favoriza in vreun fel pierderile de caldura.

Odata cu montarea panourilor solare termice potrivite, stii ca nu mai ai grija pentru facturile la energie, insa nici cea legata de cresterile costurilor pentru sursele conventionale de energie nu mai sunt in lista ta de preocupari.

Oricine doreste sa devina independent din acest punct de vedere are posibilitatea de a opta pentru panourile solare. Avand in vedere faptul ca energie solara constituie o sursa inepuizabila, nu te mai preocupa nici cine se ocupa cu distribuirea gazului in zona, cumparatul lemnelor sau alte astfel de aspecte. Cu ajutorul acumulatoarelor termice, stochezi singur energia solara si te bucuri de costuri mult mai scazute.

Lasă un răspuns