Instalatiile termice si importanta pompelor de recirculare in functionarea lor

Instalatiile termice sunt de importanta majora in locuinta, fiind cele prin care asiguri caldura necesara. In dotarea acestora intra pompa de recirculare ce poate fi comparata cu o inima a lor, intrucat joaca un rol deosebit vizavi de functionare.

Este un element esential pentru ca procesul sa se poata desfasura, fiind cea care asigura actiunea mecanica calibrata dupa ncesarul de flux al lichidului, in mod repetitiv. Pe scurt spus, fara pompe de recirculare, centralele termice nu ar putea functiona.

Intotdeauna vei regasi pompe de recirculare in dotarea sistemelor de tipul centralelor termice pe gaze naturale, a celor pe peleti sau lemne (care includ kitul de instalare ce de asemenea aminteste de pompa). De altfel, prin acestea se incalzesc caloriferele, radiatoarele mai simplu si mai rapid. Practic acolo unde nu exista, e imposibila o incalzire satisfacatoare a casei.

Pompa de recirculare – element de baza in functionarea optima a instalatiilor termice

Aceste sisteme se impart in modele variate la randul lor, fiind categorii de pompe de recirculare ce vizeaza clase energetice diverse. De asemenea, vin in trepte de functionare diferite, cu modalitati de aerisire precum a caloriferelor. Le vei regasi pe piata de profil in optiuni diverse, insa intotdeauna sa te orientezi dupa branduri recunoscute asa cum este Wilo.

Avantajele ce insotesc aceste sisteme sunt numeroase. Prezinta inainte de toate o durata indelungata de functionare, deci  este o investitie convenabila.

Sunt prevazute cu rotor lichid, iar legat de carcasa lor nu ai de ce sa iti faci griji. Sunt special gandite pentru a-ti oferi experiente placute, lipsite de probleme. Structura lor este optimizata, iar sansele de a ceda in cazul unei presiuni ridicate sunt mici. Nici de rugina nu este cazul, avand in vedere calitatea carcasei.

Putem spune ca este indispensabila in dotarea instalatiei termice pentru ca realizeaza conexiunea la tevi prin hollendere, ce prezinta un diametru mare. Toate acestea impreuna rezulta intr-o solutie optima pentru o circulatie optima a agentului termic, deci casa va fi uniform incalzita.

O pompa potrivita este cea care vine insotita si de garantie. Iti ofera mai multa incredere vizavi de utilizarea ei. Este valabil sa urmaresti o astfel de certificare ori de cate ori achizitionezi un echipament tehnic sau orice alt produs. Stii ca investesti in calitate si ca suma respectiva va fi cheltuita cu folos.

In general astfel de sisteme, respectiv pompele de recirculare, prezinta o durata de pana la 6 ani, mai mult sau mai putin, in functie si de intretinerea pe care i-ai acordat-o.

Inca un aspect legat de care doresc sa iti spun ceva. Ai in vedere ca treptele de functionare se refera la o anumita frecventa de rotire. Acestea pot sa fie de altfel modulate, raportat la temperatura setata. In functie de aceasta, pompa are in dotare senzori si un software care va scadea treapta de functionare pentru a mentine temperatura optima, in mod constant.

In fine, tin sa iti atrag atentia asupra importantei pe care o au datele tehnice atunci cand alegi o pompa de recirculare. Gasesti modele variate de pompe pe site-ul www.shop-einstal.ro, recunoscut pentru seriozitate si produsele de calitate ce le comercializeaza.

Lasă un răspuns