Sfaturi despre realizarea unui machiaj impecabil pe timpul verii

Asa cum acordam o atentie modului in care ne imbracam si accesoriilor pe care le asortam, trebuie de stiut ca si aplicarea machiajului trebuie sa respecte cateva reguli de baza.

Atunci cand nu avem ocazia de a apela la profesionisti pentru a ne fi realizat un machiaj impecabil, este bine de tinut cont de recomandarile pe care acestia le ofera. Machiajul pe timpul verii poate parea o misiune cu adevarat imposibila. Temperaturile ridicate si umiditatea au efectul de a distruge chiar si cel mai bun machiaj, in special femeilor care au un ten mai gras.

Iata care sunt principalele aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand iti doresti sa ai parte de un machiaj perfect pe timp de vara!

  1. Alegerea corecta a bazei de machiaj

Este recomandat sa fie evitate bazele de machiaj cu formule de ulei, intrucat favorizeaza aparitia stralucirii tenului si a imperfectiunilor pe masura ce va trece ziua. Poti alege o pulbere compacta sau o crema hidratanta cu culoare, dar si cu protectie solara, in asa fel incat sa aiba un ton natural. Un primer de calitate, in mod obligatoriu transparent, va contribui la formarea unei pelicule de protectie intre sebum si fond de ten.

  1. Utilizarea unor pensule de machiaj

Cu toate ca make-up artistii atrag atentia asupra rolului si importantei unui set de pensule machiaj profesionale, acestea nu sunt valorificate corespunzator. Aplicarea machiajului cu ajutorul pensulelor contribuie la realizarea unui make-up stabil si rezistent si uniformizat corect.

  1. Rimelul trebuie sa fie rezistent la apa

Stim cu totii faptul ca vara, tenul tinde sa transpire mai mult, iar petrecerile la piscina sunt obligatorii in curand – acestia sunt doar doi dintre factorii principali care pot influenta deteriorarea machiajului. Alegerea unui rimel rezistent la apa contribuie la mentinerea unui machiaj impecabil de-a lungul unei zile intregi.

  1. Ruj, balsam sau gloss – in formule rezistente

Acestea fac parte din produsele care ar trebui sa fie nelipsite din trusa machiajului de vara. Rujul trebuie sa fie lichid si persistent si se aplica doar dupa o simpla hidratare a buzelor. Un alt tips important in vederea realizarea unui machiaj de vara potrivit consta in aplicarea unui balsam sau a unui gloss, chiar la doua minute de la aplicarea rujului.

  1. Fixarea creionului de sprancene cu fardul

Pe durata verii, picaturile de transpiratie de pe frunte ar putea sa ajunga in ochi, mai ales daca nu ar fi impiedicate de sprancene, care actioneaza intocmai precum o bariera. Cu toate ca pentru definirea sprancenelor se mai poate opta pentru ceara sau geluri, un creion special peste care se aplica un strat de fard in aceeasi culoare va asigura un rezultat atractiv si persistent.

Fixare si retus

Pentru asigurarea unui plus de rezistenta a machiajului, indiferent de produsele cosmetice utilizate, este recomandata utilizarea unui spray fixator care sigileaza practic intregul machiaj. Utilizarea acestuia se face intr-o maniera cat se poate de simpla, pulverizandu-se pe intreaga fata de la o distanta de aproximativ 20 cm.

Retusul poate fi realizat cu ajutorul servetelelor matifiante care absorb sebumul in exces. La nivelul zonei T, se poate aplica o pudra compacta intr-un ton mai deschis decat nuanta folosita la fondul de ten.

 

Intra acum pe pandera.ro si achizitioneaza-ti produsele de care ai nevoie pentru machiajul specific sezonului cald. Nu uita sa tii cont de sfaturile de mai sus, pentru a te bucura de o persistenta de lunga de durata a machiajului aplicat.