Pompa de recirculare potrivita si cum o identifici mai usor

Utilizate in scopul distributiei de apa calda in instalatiile termice, pompele de recurculare trebuie sa fie intotdeauna alese prudent si prin raportare la criterii bine determinate. Intrucat pot prezenta destinatii diferite, alegerea trebuie realizata intotdeauna avand in vedere acest aspect, respectiv scopul pentru care au fost concepute. Spre exemplu, o pompa de circulatie dedicata centralelor ce folosesc combustibil solid au anumite caracteristici, speciale pentru a face fata unei temperatur de lucru de cel mult 110 grade Celsius. In cazul modelelor destinate sistemelor solare lucrurile stau putin diferit. In cazul acestora este vorba despre temperaturi care au numai peste 110 grade C.

In orice caz, indiferent de destinatie, specialistii recomanda vizarea unor parametri, deosebit de importanti vizavi de alegerea unei pompe de recirculare. Acestia sunt valabili oricare ar fi sistemul in care se vor utiliza.

Parametri de urmarit in identificarea unei pompe de recirculare usor si rapid

In primul rand trebuie sa te raportezi la debit. Trebuie sa il cunosti pentru a putea bifa o alegere corespunzatoare. Cum calculezi debitul de apa pentru a sti la ce sa te uiti deci in continuare? Trebuie sa te raportezi la puterea cazanului si la temperatura pe tur – retur avand in vedere formula consacrata ce exista in acest sens si pe care o gasesti si online.

Mai departe trebuie sa iti indrepti atentia asupra inaltimii de pompare. Referitor la cum se calculeaza acesta, ecuatia este una relativ simpla si o poti realiza personal. Este vorba despre distanta pe verticala, incepand din locul de montare a cazanului si pana la cota celui mai inalt calorifer din locuinta. Exista si o diagrama de debit pe care o poti avea in vedere in acest sens.

Nu te grabi in a lua o decizie niciodata cand vine vorba despre o astfel de investitie, deloc ieftina. Nu uita ca la ora actuala nu mai se fabrica modele care au turatia fixa, ci in principal pe piata vei gasi din cele cu turatia variabila. Referitor la turatie, aceasta se modifica dupa nevoile fiecarui sistem.

Este foarte important sa asiguri un mediu propice pentru pompa de recirculare, pentru ca aceasta sa iti ofere o functionare optima si de durata. Pentru a evita consecinte nedorite precum este suprasolicitarea acesteia, este foarte important sa ai in vedere un model cu termostat.

De asemenea, este necesar sa fii atent la cum realizezi montajul pompei. Aceasta trebuie sa fie montata in pozitie orizontala raportat la axul de rotatie. Spatiul destinat pentru aceasta este circuitul de retur al instalatiei. Este valabil mai ales in cazul centralelor care folosesc combustibil solid. Exista posibilitate de a realiza schimbari la nivelul diametrelor de racordare a pompelor. In aceasta privinta, consultate cu un specialist in domeniu.

Mai departe, tine de tine, de bugetul pe care il ai la dispozitie si de magazinul din care vrei sa cumperi daca vei obtine un randament optim in urma instalarii unei astfel de pompe. Recomandarea mea este magazinul online shop-einstal. Gasesti aici solutii complete la preturi echilibrate.

Lasă un răspuns