Ce este un bullbar si care sunt optiunile existente pe piata?

In calitate de sofer, mai mult ca sigur stii despre piesele de tunning, din ce in ce mai populare si mai apreciate. Acestea nu sunt altceva decat posibilitatea de a oferi masinii tale unicitate, un stil aparte, avand in vedere ca in trafic intalnesti atatea masini identice. Este in fond o tusa personala, ceva ce te reprezinta si de care totodata te simti magulit.

Desi de-a lungul timpului au existat tot felul de tendinte in materie de tunnig auto, ca si in moda, totul tine mai degraba de gusturi personale. In acest sens, bullbar-ul poate fi un exemplu reprezentativ, in egala masura una din primele optiuni ale soferilor care incep sa recurga la astfel de dotari. Pe intelesul tuturor, un bullbar este aceasta bara frontala de protectie.

De ce sa alegi un bullbar pentru masina ta?

Inainte de toate, este un element ce tine de design, deci aduce o imbunatatire considerabila aspectului exterior al masinii tale. Cu atat ai mai multe sanse sa te faci remarcat in trafic, atunci cand alegi un bullbar care vine la set cu niste praguri laterale, spre exemplu. Efectul vizual este ca si garantat!

Dincolo de estetica, bullbar-ul bifeaza cu succes si partea de protectie. Nu putem vorbi despre protectie in caz de accidente, insa aceasta isi dovedeste utilitatea in special in cazul parcarilor sau al unor manevre efectuate cu viteza redusa. Mai mult decat atat, poate fi de ajutor in cazul unui impact cu un animal, aparut in fata masinii in timpul rularii pe sosea. Desi este o experienta prin care nimeni nu isi doreste sa treaca, astfel de incidente au loc in mod frecvent, iar masina se poate alege cu daune serioase. O bara frontala de protectie este gandita pentru astfel de situatii.

Daca se doreste si un set de reflectoare, atunci un bullbar trebuie avut in vedere. Pe langa faptul ca exprima bun gust si eleganta, acesta creste capacitatea de iluminare a masinii pe timp de noapte.

Ce optiuni de bullbar ai la dispozitie

De departe, cele mai populare modele sunt cele din inox. Acestea sunt disponibile in diverse forme, pot fi inalte pana la capota sau pot dispune de aparatori pentru faruri. Totusi, este important de stiut ca aceste modele nu sunt si omologate. Astfel, sa circuli cu ele pe drumurile din tara sau din UE este ilegal.

Un alt material din care se fabrica astfel de bare este poliuretanul. Pentru ca nu este foarte rezistent, cei mai multi dintre soferi nu iau un calcul o astfel de optiune. Se orienteaza mai degraba catre bullbar-uri din otel, in stil off road. Asa cum sugereaza insasi denumirea, sunt concepute spre a fi folosite numai off road, nu in traficul de oras.

O astfel de piesa de tunning se alege in functie de modelul masinii, desigur. In cadrul magazinului tunning-auto.ro se gasesc bare frontale de protectie pentru diverse marci de masini, insotite de specificatiile aferente. Bullbar-urile disponibile aici sunt realizate din inox, iar raportul pret-calitate este unul excelent.

Lasă un răspuns