Hidroforul – solutia rentabila pentru alimentarea cu apa a locuintelor individuale

Mai mult ca sigur ca oricine doreste sa beneficieze pe urma unei instalatii automate de pompare, mai ales atunci cand vine vorba despre alimentarea locuintelor cu apa. Ca oricine de altfel, probabil ca te orientezi dupa un sistem economic, dar care sa nu faca rabat de la eficienta. Se recomanda astfel hidrofoarele, pe care le gasesti pe piata intr-o multime de variante si modele, deci de optiuni nu duci lipsa. Nu e motiv de ingrijorare nici sa cauti dupa hidrofor preturi, mai ales daca alegi un producator renumit.

Ideal este sa alegi pentru locuinta un sistem hidrofor cu pompa submersibila, pentru a te bucura de avantajele pe care se presupune ca trebuie sa le ofere o asemenea solutie.

De ce sa alegi un hidrofor?

Stii ca multi considera ca hidroforul este poate solutia cea mai rentabila cand vine vorba despre alimentarea locuintei cu apa potabila. Daca nu esti pe deplin convins de asta, iata cateva aspecte care te vor ajuta sa vezi lucrurile intr-o lumina buna.

Hidroforul prezinta o fiabilitate, un randament si performante cu mult peste cele asigurate de un model cu pompa de suprafata.

Nivelul de zgomot pe care il produce un astfel de sistem este redus, iar asta se datoreaza faptului ca motorul si pompa acestuia sunt imersate in apa. Daca tot am amintit de pompa, afla ca aceasta nu necesita amorsare. Cat despre montaj, operatiunea este usor de realizat si nu ar trebui sa intampini probleme.

Pentru ca nu este nevoie de camin pentru hidrofor, scapi de o treaba si totodata faci si economii. Poate ca manopera iesea din calcul daca te angajai sa construiesti pe cont propriu, dar tot ai fi cheltuit pe materiale.

Tot legat de camin, intrucat nu exista, sunt eliminate si riscurile de a se crea condens la nivel de pompa. Convenabil, nu? Pe langa asta, ai si avantajul ca sunt imersate in apa – dupa cum am mai spus, iar asta favorizeaza un proces de racire la nivel de pompa si motor cu mult mai eficient.

Daca iti faci niste calcule legat de hidrofor preturi si pui in balanta si avantajele pe care alte astfel de sisteme nu ti le ofera, aceasta va inclina in directia pozitiva. Gandeste-te ca nu mai exista nici riscul ca apa din corpul pompei sa inghete in perioadele reci de peste an.

Cat despre capacitatea vasului de expansiune, o poti alege dupa nevoie. Uite si o recomandare de magazin de unde poti sa alegi ce ai nevoie, beneficiind de preturi chiar la indemana – shop-einstal.ro.

La ce sa te raportezi cand alegi hidroforul?

Ca sa nu ai prea multe batai de cap cand vine vorba despre alegerea hidroforului, ai in vedere o dimensionare corecta a sistemului.

Conteaza debitul economic de care este nevoie pentru a alimentare corespunzator si in cantitatea suficienta locuinta cu apa. De asemenea trebuie sa te raportezi la inaltimea manometrica. Aceasta este realizata de pompa din dotarea hidroforului.

Ca sa ai totusi siguranta ca investesti in hidroforul potrivit, iti recomand sa ceri o parere avizata. Intra pe shop-einstal.ro si alege modelul care sa se plieze perfect pe nevoile tale.