Mituri despre videochat demontate

La prima vedere, ofertele de angajare in industria videochatului sunt foarte ofertante si atragatoare pentru orice tanara care se afla in cautarea unui loc de munca. Dar cu toate astea, celebrele prejudecati care planeaza asupra acestei activitati le determina sa devina mai reticente si sa ignore multe dintre anunturile pe care le vad pe internet, reviste sau chiar targuri de joburi.

Societatea noastra este fondata pe baza unor dogme traditionaliste care permit cu greu deschiderea catre nou. Asupra meseriei de model in cadrul unui studio videochat circula, cel mai adesea, critici extrem de negative care, desi nu isi gasesc argumentarea in nicio dovada vie, capata destula credibilitate.

Datorita faptului ca aceasta activitate presupune interactiunea tinerelor modele cu reprezentanti ai sexului masculin si ca presupune explorarea senzualitatii intr-o masura mai mare sau mai mica, multe voci au asociat-o cu o meserie de moravuri usoare.

In fond, adevarul este cu totul altul deoarece acest job are caracteristici total diferite si nu impun niciunui model sa savareasca anumite fapte care ii displac sau pe care le-ar considera jignitoare la adresa sa. In randurile de mai jos, iti voi demonta tot ceea ce credeai gresit despre videochat si despre ce presupune sa faci acest job.

  1. Reputatia ta va avea de suferit

De regula, aceasta este principala frica a celor mai multe dintre viitoarele modele. Internetul este vast, iar posibilitatea ca familia sau prietenii de acasa sa afle ca esti angajata ca model de videochat se afla doar la un click distanta. Informatia este una total eronata deoarece orice studio serios si profesional asigura un grad maxim de confidentialitatepentru fiecare angajata.

In primul rand, programele cu care se face transmisia online pot fi securizate fara ca clientii ce nu platesc pentru acele servicii sa aiba acces la a viziona, iar in al doilea rand, cele mai multe firme lucreaza cu oameni din SUA sau Europa, Romania fiind exclusa tocmai din acest motiv. De asemenea, datele legate de persoana angajata in contract nu vor fi divulgate public niciodata.

  1. Videochatul este o activitate dubioasa

Perceptiile gresite asupra activitatii au condus la pareri conform carora aceasta munca intra in vreun circuit ilicit. Ei bine, realitatea este una diferita, mai exact, un studio de videochat serios isi desfasoara activiatea in baza reglementarilor legale, detinand aceleasi aprobari si respectand aceeasi legislatie ca orice alt business de pe piata. Modelele incheie un contract, iar la finalul fiecarui trimestru de plata, acestea sunt recompensate cu un pachet salarial motivant.

  1. Modelele de videochat trebuie sa respecte anumite criterii de frumusete

Aspectul fizic are un rol important in orice circumstanta deoarece produce un punct de atractie, iar in cazul unui astfel de job, bineinteles ca frumusetea modelelor poate spori numarul de clienti. Insa, desi ar parea ciudat, acest lucru conteaza intr-o proportie mult prea mica deoarece altele sunt aspectele care primeaza.

Abilitatile de comunicare, spiritul empatic, carisma si amuzamentul sunt atuurile de baza, cele care starnesc interesul colaboratorului din spatele platformei. Pentru a alimenta o discutie, sunt necesare mai multe replici inteligente, interes si dorinta de ascultare, glume care sa aduca buna dispozitie. In lipsa acestora, aspectul fizic poate fi conceput doar o forma fara fond care nu are sanse de a evolua si de a obtine performanta.

 

Datorita faptului ca este un job cu program flexibil, se adreseaza in mod principal studentelor care au nevoie sa se intretina singure si sa isi poata finaliza studiile. In plus, experienta nu este necesara, deoarece un studio de videochat dispune de o echipa de training care pregateste pe oricine inainte de a lucra.

Lasă un răspuns